ГоловнаСвіт

Кількість загиблих від землетрусу в Албанії зросла до 50

Пошуково-рятувальна операція тривала п'ять днів.

Кількість загиблих від землетрусу в Албанії зросла до 50
Количество погибших от землетрясения в Албании выросло до 50
Фото: EPA/UPG

В Албанії завершилася пошуково-рятувальна операція, метою якої було знайти тих, що вижили після землетрусу, що стався 26 листопада. Про це в суботу, 30 листопада, заявила прем'єр-міністр країни Еді Рама, передає Немецкая волна.

“За останніми даними, число загиблих в результаті землетрусу становить 50 осіб. При цьому приблизно дві тисячі людей отримали травми", - йдеться в повідомленні.

У столиці країни Тирані серйозно пошкоджені понад 1465 будівель, в сусідньому Дурресі - близько 900. Щонайменше 4000 людей втратили дах над головою.

Приблизно 2500 осіб з пошкоджених будинків знайшли притулок в готелях. Решта були перевезені в східні райони Албанії і в сусіднє Косово.

Серед причин таких катастрофічних наслідків землетрусу і значних руйнувань називають корупцію і недотримання забудовниками будівельних норм. У країні вже підготували законопроєкт, який передбачає ув'язнення на термін від семи до 15 років для інвесторів, архітекторів і виконавців робіт, які не дотримуються норм будівництва.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,3 за шкалою Ріхтера відбувся на західному узбережжі Албанії 26 листопада близько 4 ранку за місцевим часом. Його епіцентр зареєстрували за 10 кілометрів на північ від портового міста Дуррес і за 30 кілометрів на захід від Тирани. Всього було зафіксовано близько 100 поштовхів.

Станом на вечір 26 листопада кількість жертв землетрусу досягла 20. Поранення отримали 600 осіб, дев'ять з них госпіталізовано з важкими травмами.

Через кілька годин землетрус магнітудою 5,4 стався в Боснії. Про постраждалих не повідомлялося.

27 листопада в Албанії стався ще один землетрус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram