ГоловнаСвіт

У Москві затримали російського опозиціонера Навального

В офісі його Фонду боротьби з корупцією проводять обшуки.

У московський офіс Фонду боротьби з корупцією, заснований російським опозиціонером Олексієм Навальним, прийшли з обшуками правоохоронці РФ. Самого Навального затримали. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на прессекретаря ФБК Кіру Ярмиш.

В інстаграмі Навального йдеться, що обшуки пов'язані з розслідуванням про прем'єр-міністра Дмитра Медведєва "Він вам не Дімон".

"Він вам не Дімон" випустили 2 березня 2017 року, а радість він приносить досі. В офіси @fbk.info і @navalny.live знову прийшли спецпризначенці. Знову випиляли двері. Знову усе виносять. Офіційна причина: відмова видалити з Ютюба "Він вам не Дімон". За це проти директора ФБК Івана Жданова порушили кримінальну справу і в рамках цієї справи - обшук. Ну тобто просто черговий рейд з конфіскацією майна. І нехай Медведєв, Усманов і інші злодії - замовники цього рейду - сьогодні потирають ручки і радіють, я ще раз офіційно заявляю. "Він вам не Дімон" не буде видалено, незважаючи на якийсь тиск", - написав Навальний.

Повідомляють, що правоохоронці виламали двері і заклеїли камери відеоспостереження.

Прессекретар Кіра Ярмиш повідомила, що Навального затримали силоміць і вивели, опозиціонер не чинив опору.

За словами керівника штабу Навального Леоніда Волкова, в офісі у момент появи поліції перебувало близько сорока осіб. За 20 хвилин до обшуків була заблокована картка для пожертвувань. Він також висловив думку, що обшук спеціально провели у такий час, тому що через велику кількість людей "можна віджати якомога більше техніки".

У співробітників ФБК під час обшуків забрали ноутбуки, їх випустили з офісу, де залишилися тільки юристи і поліцейські.

Також Ярмиш зазначила, що четвер, зрозуміло, для затримання було обрано спеціально, тому що сьогодні повинен бути ефір у Навального.

Нагадаємо, у жовтні у зламаній пошті одного з консультантів адміністрації президента РФ Володимира Путіна Костянтина Костіна виявили "план боротьби з Навальним", там були передбачені провокації з пожертвами. У плані була розписана дискредитація його агітреклами у соцмережах і так званий Navalny Leaks - сайт з компроментуючою інформацією на політика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram