ГоловнаСвіт

У РФ хлопця, який заявив про підкинуті йому Росгвардією наркотики, знайшли обезголовленим

Напередодні він опублікував у соцмережах відео, в якому розповів про своє затримання.

У РФ хлопця, який заявив про підкинуті йому Росгвардією наркотики, знайшли обезголовленим
Фото: Insomnia/vk.com

Жителя російського Омська Дмитра Федорова, який напередодні заявив, що співробітники Росгвардії під час затримання підкинули йому наркотики, знайшли мертвим на залізничній колії.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Місцеві ЗМІ пишуть, що труп Федорова був обезголовлений. Смерть хлопця підтвердила його дівчина, а також депутат Омської міської ради Дмитро Петренко.

18 грудня Федоров опублікував у соцмережі "ВКонтакте" відеозвернення, в якому розповів, що декілька днів тому його зупинили співробітники Росгвардії за підозрою в розповсюдженні наркотиків.

"Мене попросили показати вміст кишень куртки. Я почав викладати свої особисті речі з куртки. В процесі мене грубо перервали, й один із співробітників Росгвардії своєю рукою поліз у кишеню куртки, дістаючи мої особисті речі. В процесі з цієї кишені вивалився згорток, який мені не належав. Далі цей  співробітник Росгвадії своєю рукою поліз у другу кишеню куртки, порожню, куди підклав ще чотири згортки, які мені не належали", - розповідав він.

Потім, за словами Федорова, його відвезли в поліцію, де протримали добу без права на дзвінок і на адвоката.

Пізніше Федоров розповів журналістам радіостанції "Говорить Москва", що проти нього порушили кримінальну справу, і він почав працювати з московським адвокатом, збираючи докази своєї невинуватості. Адвокат Федорова відзначав, що його підзахисний готовий пройти поліграф і психофізіологічне дослідження, а 18 грудня він звернувся із заявою в УФСБ Росії.

У Росгвардії вже заявили, що за фактом звернення Федорова проводять перевірку. За версією силовиків, під час затримання в молодого чоловіка нібито виявили пакет з наркотичними речовинами, і він у присутності понятих зізнався в розповсюдженні наркотиків.

За інформацією місцевого сайту Om1.ru, Федоров був активним хлопцем, займався музикою і через два тижні повинен був одружитися. Журналісти поспілкувалися з товаришем загиблого, який розповів, що той не вживав наркотиків і негативно до них ставився.

Нагадаємо, влітку в РФ затримали кореспондента видання "Медуза" Ігоря Голунова, що спеціалізується на журналістських розслідуваннях. Його звинуватили в замаху на збут наркотиків, тому що нібито в нього виявили декілька грамів забороненої речовини.

Журналіст свою провину заперечував, також експертиза не виявила в його крові слідів наркотиків. Проте суд відправив Голунова під домашній арешт. Колеги журналіста заявляли про його невинуватість і фабрикацію справи. На суді він і сам розповів, що отримував погрози у зв'язку з новим розслідуванням про похоронний бізнес у Москві.

Справа Голунова викликала в Росії великий резонанс. Починаючи з 7 червня, журналісти і активісти щодня пікетували будівлю ГУ МВД у Москві на Петрівці. Пізніше журналіста відпустили.

Відзначимо, що раніше Міністерство юстиції України повідомляло, що в РФ понад 1 тис. українців засуджені за розповсюдження наркотиків. Так, у середньому російські суди засуджують до 10 років позбавлення волі, а виправдувальних вироків практично не виносять. У Мін'юсті закликали українців не їздити в Росію працювати кур'єрами і в інших сферах, оскільки це може бути пасткою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram