ГоловнаСвіт

Меркель поговорила з Путіним про обмін утримуваними особами і "Північний потік-2"

Також були порушені питання Лівії та Сирії.

Меркель поговорила з Путіним про обмін утримуваними особами і "Північний потік-2"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін 29 грудня провів телефонну розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель, у ході якої обговорили обмін утримуваними особами між Україною і підконтрольними РФ "ДНР" і "ЛНР".

У пресслужбі Кремля повідомили, що розмова відбулася за ініціативою німецької сторони.

"Дано позитивну оцінку обміну утримуваних осіб, що відбувся сьогодні в Донецькій області, за схемою «всіх установлених на всіх установлених». Крім того, обговорено питання співпраці в газовій сфері. Підтверджено налаштованість на подальшу підтримку проєкту «Північний потік - 2». Відзначено прогрес на переговорах про продовження транзиту російського газу через територію України після 1 січня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

У ході розмови було також порушено питання про ситуацію в Лівії та Сирії.

Нагадаємо, обмін полоненими між Україною і так званими "ДНР" і "ЛНР" став результатом домовленостей, досягнутих на нормандському саміті в Парижі. У ході обміну в Україну повернулися 76 українців.

За попередньою інформацією, у рамках обміну Україна передала бойовикам 127 осіб, четверо з яких відмовилися залишати окуповані території через сім'ї. Ще 14 полонених відмовилися брати участь в обміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram