ГоловнаПолітика

США, Франція та Німеччина привітали звыльнення українців з полону

Дипломати закликали виконати всі зобов'язання, взяті на Паризькому саміті.

США, Франція та Німеччина привітали звыльнення українців з полону
Фото: Офис президента

У посольстві США в Україні привітали повернення звільнених полонених з окупованого Росією Донбасу.

Про це йдеться у твітері посольства США в Україні.

"Ми вітаємо сьогоднішнє повернення звільнених звільнених з підконтрольного Росії Донбасу, як було узгоджено на саміті в Нормандському форматі 9 грудня. Враховуючи те, що безперервна агресія Росії ставить очільників України перед важким вибором, ми стоїмо на боці наших українських партнерів та багатьох українців, які залишаються в полоні в Росії та в Криму", - йдеться в повідомленні. 

Звільнених полонених з ОРДЛО привітали також Франція і Німеччина.

"Франція і Німеччина вітають звільнення 76 українських полонених і приєднуються до радості їхніх сімей і всіх українців. Ми вітаємо цей новий крок, який іде за останнім самітом N4, і закликаємо сторони виконати всі зобов'язання, взяті 9 грудня на Паризькому саміті", - йдеться в повідомленні, опублікованому у твітері французького посольства в Україні.

Нагадаємо, обмін 29 грудня проходив у два етапи: полонених з "ЛНР" привезли на КПВВ "Майорське", полонених з "ДНР" обмінювали на території Горлівки. З полону бойовиків повернулися 76 українців.

За попередньою інформацією, у рамках обміну Україна передала бойовикам 127 осіб, четверо з яких відмовилися залишати окуповані території через сім'ї. Ще 14 полонених відмовилися брати участь в обміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram