ГоловнаПолітика

Обмін "беркутівців" унеможливить покарання винних у злочинах Майдану, - "ЄС"

У партії припускають, що обмін для того і затівався Росією, щоб отримати співробітників "Беркуту".

Обмін "беркутівців" унеможливить покарання винних у злочинах Майдану, - "ЄС"
Фото: eurosolidarity.org

"Європейська Солідарність" категорично засуджує занесення в списки на обмін полоненими колишніх співробітників "Беркуту", які причетні до вбивств Небесної сотні під час Революції гідності. Про це йдеться в заяві партії.

"Рішення влади про обмін осіб, які причетні до злочинів проти учасників Революції гідності, обірве останні ниточки до безпосередніх замовників злочинів, а вже зараз очевидно, що ці ниточки ведуть в Москву, до головного замовника Путіна та його маріонетки Януковича. Прагнення росіян отримати беркутівців під свою юрисдикцію є публічним визнанням причетності Кремля до масових розстрілів на Майдані, а операція з обміну полоненими знадобилася винятково для того, аби замести злочини, які стали початком військової інтервенції Росії в Україну", - вважають у "ЄС".

У партії вважають, що обмін полоненими потрібен був Росії, щоб отримати беркутівців.

"Особливо огиду викликає генеральний прокурор Рябошапка, який, будучи, згідно з матеріалами американського слідства, "на 100%" людиною Зеленського, замість того, щоб забезпечувати справедливе покарання злочинців, публічно виправдовує їх звільнення "просто в залі суду".

Втрата осіб, причетних до вбивств на Майдані, унеможливить покарання виконавців та замовників злочинів, здійснених під час Революції гідності, і відповідальність за це буде лежати винятково на нинішній владі та особисто президенті Зеленському", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram