ГоловнаПолітика

Полонених з окупованого Луганська повезли до місця обміну, з "Борисполя" вилетів спецборт

Очікується, що процес обміну відбудеться в пункті пропуску "Майорськ".

Полонених з окупованого Луганська повезли до місця обміну, з "Борисполя" вилетів спецборт
КПП "Майорск"
Фото: podrobnosti.ua

Утримуваних бойовиками "ЛНР" осіб вранці 29 грудня вивезли з Луганська і повезли до місця обміну полоненими. Про це інформує ТАСС з посиланням на представника бойовиків у робочій підгрупі з гуманітарних питань контактної групи Ольгу Кобцеву.

Водночас з аеропорту "Бориспіль" вилетів спеціальний військовий борт, повідомляє шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

За інформацією Кобцевої, остаточні списки погодили вчора. Обмін відбудеться на пропускному пункті "Майорськ". - для звичайних громадян сьогодні він закритий "з технічних причин".

Представниця бойовиків заявила, що "у зв'язку з тим, що частина обмінюваних людей може відмовитися перетинати лінію зіткнення в процесі обміну, точна формула обміну буде відома лише в момент обміну".

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський підтвердив дату обміну полоненими 29 грудня. Однак станом на вечір суботи верифікація списків ще не була завершена.

Раніше, 26 грудня, бойовики заявили, що українська сторона передасть 87 осіб, а Києву видадуть 55 людей.

28 грудня суд відпустив для обміну полоненими п'ятьох "беркутівців", підозрюваних у розстрілі Небесної сотні, бойовикам також передадуть трьох обвинувачених у теракті біля харківського Палацу спорту, яких напередодні засудили до довічного ув'язнення.

Раніше повідомлялося, що в Одесі суд відпустив для обміну 11 підозрюваних у тероризмі. Російським бойовикам передадуть також фігуранта "справи 2 травня" Сергія Долженкова.

Також повідомлялося, що в список на обмін занесені бойовики, які захопили Маріупольське ГУВС 9 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram