ГоловнаПолітика

Фігуранти "справи 2 травня" Долженков і Мефьодов вийшли на волю

Заставу вніс нардеп Скорик.

Фото: facebook.com

Учасники подій 2 травня 2014 року в Одесі Сергій Долженков і Євген Мефьодов вийшли з СІЗО під заставу в розмірі 153 тисяч гривень кожен.

Про це йдеться у фейсбуці адвоката Валентина Рибіна.

Гроші на заставу зібрали в проросійській партії "Опозиційна платформа - За життя" за участю депутата Верховної Ради Миколи Скорика.

Звільнення Мефьодова та Долженкова стало можливим завдяки тому, що наприкінці червня Конституційний Суд України за скаргою нардепа Надії Савченко визнав неконституційним обрання запобіжного заходу для підозрюваних у державній зраді та тероризмі винятково у вигляді арешту. 16 серпня Центральний районний суд Миколаєва підкорився цій вимозі і призначив їм заставу в розмірі 153 тисячі гривень.

Нагадаємо, в 2017 році суд Чорноморська виправдав Долженкова і Мефьодова у "справі 2 травня" про масові заворушення в Одесі, але СБУ відразу ж зробила їх фігурантами другого провадження - про події 28 березня 2014 року в Миколаєві. Тоді організація "Одеська дружина", членами якої вони є, приїхала в це місто і провела акцію, під час якої демонструвалися прапори РФ, Російської імперії, ВМС РФ, георгіївські стрічки та вигукували проросійські гасла.

Сергій Долженков - активіст "Антимайдану", відомий також під псевдонімом "Капітан Какао". Разом з росіянином Мефьодовим він був активним учасником подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram