ГоловнаПолітика

Суд виправдав проросійських учасників подій 2 травня 2014 року в Одесі

Суд вважає, що звинувачення навіть не намагалося довести вину антимайданівців.

Суд виправдав проросійських учасників подій 2 травня 2014 року в Одесі
Фото: dumskaya.net

Міський суд Чорноморська повністю виправдав групу з 20 антимайданівців, яких звинувачували в організації і участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси.

П'ятьох фігурантів, які перебували під вартою, звільнили, пише "Думська".

Суд констатував, що переконливих доказів вини обвинувачуваних Сергія Долженкова та інших прокуратура не надала: "Немає жодного доказу, що підтверджує звинувачення. Більше того, звинувачення навіть не намагалося довести провину".

Окремо підкреслюється, що звинувачення політично ангажоване: на лаві підсудних сидять тільки проросійські учасники трагічних подій, при тому що більшість загиблих і постраждалих - їхні соратники. Єдиний обвинувачений з проукраїнського боку - Сергій Ходіяк, але його звільнили під тиском активістів.

"Обвинувачення не змогло спростувати заяву захисту про те, що підсудні просто допомагали міліціонерам охороняти порядок", - ідеться у вироку.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові сутички прихильників єдності України та проросійських сепаратистів. У результаті загинули 48 осіб. 124 людини травмовані, серед яких 21 правоохоронець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram