ГоловнаСвіт

2019 рік став рекордним за кількістю масових вбивств у США

У результаті атак загинули 211 осіб.

2019 рік став рекордним за кількістю масових вбивств у США
Полиция Эль-Пасо на месте стрельбы, 3 августа 2019.
Фото: vesty.co.il

У 2019 році в США відбулася найбільша кількість масових вбивств, починаючи з 1970-х років. Про це свідчать дані спільного дослідження Associated Press, USA Today і Північно-Східного університету.

За їхніми даними, всього за цей рік в США було скоєно 41 масове вбивство (вбивство чотирьох або більше осіб без врахування злочинця). З них 33 були масовими розстрілами. В результаті атак загинули 211 осіб.

Видання зазначає, що в більшості випадків злочинці і жертви були знайомі - масові вбивства відбувалися в результаті сімейних сварок, конфліктів, пов'язаних із злочинними бандами, наркотиками, а також відбувалися на ґрунті ненависті до колег або членів сім'ї. У багатьох випадках мотив злочинця встановити не вдалося.

Дев'ять масових розстрілів відбулося в громадському місці, решта - в будинках, на робочому місці або в барі. Масові вбивства були зафіксовані майже в половині американських штатів, причому найбільше - у Каліфорнії, де, за словами агентства, діють одні з найбільш суворих законів про зброю.

Агентство почало вести відповідну статистику в 2006 році, однак дослідникам не вдалося виявити такої самої кількості масових убивств як мінімум з 1970-х років. За кількістю загиблих рекордним залишається 2017 рік, коли у Лас-Вегасі сталася найбільш смертоносна масова стрілянина в сучасній історії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram