ГоловнаСвіт

У Китаї створили "електрокицьку" з шістьма емоціями

Особистість робокицьки буде змінюватися залежно від манери спілкування людини з нею.

Китайська компанія Elephant Robotics створила роботизовану кішку MarsCat, яка може автономно пересуватися домівкою свого власника і зображати шість емоцій. Про це пише портал New Atlas.

Фото: newatlas.com

"Розроблена китайською Elephant Robotics MarsCat може автономно пересуватися домівкою свого власника завдяки 16 моторизованим суглобам", - сказано в повідомленні.

Окрім звичайної ходи, кішка-робот може, зокрема, гратися, спати і закопувати уявні відходи в сміттєвому баку. Механізована тварина має камеру, мікрофон, динамік, мікропроцесор Raspberry Pi, а також шість датчиків дотику.

Фото: newatlas.com

Завдяки цьому кішка зможе розпізнавати іграшки і перешкоди, а також реагувати на команди людей. Зазначають, що з часом особистість кішки буде змінюватися залежно від манери спілкування людини з нею.

Сама кішка зможе демонструвати шість емоцій: ентузіазм, байдужість, енергійність, лінь, бажання спілкуватися і сором'язливість.

На цей момент компанія збирає гроші на Kickstarter для цього продукту. У разі пожертви 649 доларів в Elephant Robotics пообіцяли прислати благодійнику один екземпляр "електрокицьки".

Вартість роботизованої тварини для продажу становитиме 1299 доларів.

Нагадаємо, у квітні фахівці американської компанії Boston Dynamics змусили своїх роботів-собак тягти вантажівку.

Boston Dynamics відома своїми роботами, які постійно навчаються чогось нового. Якщо спочатку вони могли лише ходити і піднімати речі, то зараз двоногий людиноподібний робот Atlas навчився паркуру. У разі падіння він підводиться і здатен рухатися далі. Компанія сподівається, що такі роботи допоможуть з порятунком людей, наприклад під час пожежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram