ГоловнаПолітика

Аграрний комітет рекомендував депутатам прийняти закон про ринок землі

Комітет завершив розгляд усіх правок.

Аграрний комітет рекомендував депутатам прийняти закон про ринок землі
Фото: Михаил Палинчак

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики завершив розгляд усіх поправок до законопроєкту про ринок землі і рекомендував депутатам прийняти його в другому читанні. Про це повідомив радник прем'єр-міністра України з економічних питань Олексій Мушак на своїй сторінці у фейсбуці.

«Тільки що аграрний комітет розглянув і схвалив остаточну версію до другого читання законопроєкту 2178-10 про запровадження ринку землі. Перешкод для голосування в сесійному залі вже не залишилося», - написав Мушак.

Раніше повідомляли, що аграрний комітет залишиться без новорічних канікул через земельний закон. Понад 4000 правок планували розглядати до 10 січня. До 26 грудня робочій групі вдалося об'єднанням скоротити число правок до 2500. Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в найгіршому разіу правки до законопроєкту про землю можуть заблокувати роботу Верховної Ради на 3-4 місяці.

У першому читанні законопроєкт про землю прийняли ще в середині листопада.

11 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що винесе питання про продаж сільськогосподарської землі іноземцям на всеукраїнський референдум після того, як парламент проголосує закон про земельну реформу в першому читанні.

Відповідно до соцопитування Інституту Горшеніна, 86,1% українців проти відкриття ринку землі для іноземців, 47,4% опитаних виступають проти запуску ринку землі для громадян України та українських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram