ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували законопроєкт про медіа

Тексту документа на сайті парламенту поки немає.

У Раді зареєстрували законопроєкт про медіа
Фото: volyanarodu.com.ua

У Верховній Раді зареєстрували проєкт Закону про медіа, який підготовлений групою депутатів фракції "Слуга народу".

Законопроект № 2693 внесено в парламент 27 грудня.

Тексту законопроєкту і супровідних документів на сайті парламенту поки немає.

9 листопада президент Володимир Зеленський своїм указом доручив Кабінету Міністрів до 31 грудня 2019 року внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності засобів масової інформації.

Законопроєкт про врегулювання діяльності медіа в Україні повинен, зокрема, включати положення про вимоги до новин і їх стандарти, механізми запобігання поширення недостовірної, перекрученої інформації, її спростування, заборони фізичним і юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також передбачити посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

6 грудня Зеленський створив Раду з питань свободи слова та захисту, який збирається вирішувати, хто є журналістом, а хто ні.

Цього ж дня нардеп від "Слуги народу" Олексндр Ткаченко оголосив, що його фракція готує законопроєкт про ЗМІ, одним з положень якого буде "фінансовий фейр-плей". Тобто медіа дозволять витрачати не більше, ніж вони заробляють.

Цього ж дня міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що ініціюватиме кримінальну відповідальність за маніпуляції у ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram