ГоловнаПраво

ОАСК попросили зобов'язати Мін'юст подати позов проти партії "Слуга народу" і заборонити її діяльність

Поки що адміністративне провадження не відкрили.

ОАСК попросили зобов'язати Мін'юст подати позов проти партії "Слуга народу" і заборонити її діяльність
Фото: Главком

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов проти Міністерства юстиції з вимогою визнати протиправною діяльність відомства через відсутність контролю за роботою партії "Слуга народу".

Як повідомили в пресслужбі ОАСК, позивач вважає, що "СН" порушує вимоги закону "Про політичні партії в Україні" та свій статут.

"Серед інших вимог позову - зобов'язати Мін'юст звернутися до адміністративного суду з позовом про заборону діяльності політичної партії "Слуга народу". Вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі", - додали в пресслужбі.

Нагадаємо, після вступу на посаду президента Володимира Зеленського з'явилася петиція про його відставку. Вона зібрала 25 000 необхідних для її розгляду голосів за добу.

Сам Зеленський відповів на петицію, заявивши, що Конституція "чітко визначає умови, за яких президент повинен покинути свій пост".

"З об'єктивних причин покинути свій пост відповідно до пунктів 1, 2 і 4 я не можу. По-перше, я не можу знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні в другому турі виборів президента України і підтримали мою кандидатуру. По-друге, я, звичайно, втомлююся (особливо в старому офісі з привидами комунізму в шафах), але загалом непогано почуваюся. І планую і надалі підтримувати хорошу фізичну форму", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram