ГоловнаПолітика

Петиція "За відставку Зеленського" набрала 25 тис. підписів за добу (оновлено)

Сьогодні вранці у петиції було 9,5 тис. підписів.

Електронна петиція за відставку президента Володимира Зеленського на офіційному сайті голови держави набрала 25 тисяч голосів за першу добу після реєстрації.

Ще вранці петиція набрала 9,5 тисячі підписів, а до 15:10 четверга вона набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Документ зареєстрував Максим Безрук 22 травня 2019 року. Сьогодні вранці в петиції було близько 5,5 тис. підписів, на цей момент за неї підписалися більш ніж 9,5 тис. осіб.

"Вельмишановний Володимире Олександровичу, голосування за Вас в більшості своїй було голосуванням протестним. Насправді Ви не маєте підтримки 73% виборців. Ваша особистість зовсім не об'єднує більшість українців, що мають різні, почасти діаметрально протилежні погляди і бажання. Ви консолідували протест, не давши конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, однак тепер, після обрання і інавгурації, у Вас не може не бути конкретного шляху. Але Ваші перші заяви і дії розчаровують Ваших виборців, розбиваючи цю тимчасову ситуативну народну консолідацію", - сказано в тексті петиції.

"Користуючись відсутністю змістовних обіцянок народу, Ви почали приписувати народній волі власні побажання. Створюється неприпустима ситуація, коли "слуга народу" не має перед своїм народом моральних зобов'язань, сформованих у передвиборному процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо Вашої негайної відставки з посади Президента України", - наголошується в петиції.

Зеленський склав присягу на вірність Україні в понеділок, 20 травня, і приступив до виконання обов'язків голови держави. Вже наступного дня він усупереч вимогам Конституції видав указ про розпуск Верховної Ради, а також зробив кілька суперечливих кадрових призначень.

Нагадаємо, електронні петиції, які набрали 25 тис. підписів, потрапляють на розгляд Адміністрацією президента, однак виконання їх не обов'язкове.

З момент запуску розділу електронних петицій достатню кількість голосів набрали лише декілька документів, зокрема, петиція про захист традиційної сім'ї, про скасування заборони "ВКонтакте", за легалізацію медичного канабісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram