ГоловнаПолітика

Зеленському необхідно переглянути своє оточення, - Глузман

"Навряд чи навіть найкращий адвокат може допомогти президенту в управлінні державою".

Зеленському необхідно переглянути своє оточення, - Глузман
Семен Глузман
Фото: Макс Левин

Президентові Володимиру Зеленському необхідно запросити в своє оточення юристів, які спеціалізуються на конституційному праві та управлінні державою. Таку думку під час круглого столу в Інституті Горшеніна висловив Семен Глузман, правозахисник і громадський діяч.

"Коли нам пишуть, і ми на це купуємося, що в оточенні Зеленського є прекрасні юристи, які, як він сам, закінчили юридичний факультет університету, - це насправді напіваргумент. Це так само, як у медицині - є різні фахівці. Є стоматологи, а є гінекологи, і вони не міняються місцями, кожен займається своєю роботою, яку вміє робити", - висловився Глузман.

На його думку, Зеленському необхідно переглянути своє оточення.

"Оточення Зеленського, ймовірно, хороші люди, я нікого з них не знаю, в ньому є і бізнесмени, і юристи, - це прекрасно. Це дає впевненість президентові, що вони його не підведуть. Але дійсно дуже важливо, щоб поруч з ним або на якійсь дистанції були люди, які знають зовсім іншу дисципліну права - найважливішу для нас сьогодні. Навряд чи навіть найкращий адвокат може допомогти новому президенту в управлінні державою", - вважає Глузман.

Нагадаємо, юрист Михайло Лев раніше заявив, що перші укази президента викликають багато контраверсійних питань. А юрист Віктор Мусіяка - що в голови держави і його команди є проблеми з розумінням конституційного права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram