ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС закликає громадян відмовитися від нелегальної зброї: "Не зберігай - здавай!"

Закон звільняє від відповідальності тих, хто здає зброю добровільно.

МВС закликає громадян відмовитися від нелегальної зброї: "Не зберігай - здавай!"
Архивное фото
Фото: ssu.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ спільно з Міжнародною організацією з міграції за фінансування Європейського Союзу проводить просвітницьку кампанію про небезпеку зберігання зброї і боєприпасів "Не зберігай - здавай!".

Про це повідомляють на сайті МВС.

Кампанія покликана спонукати людей, які незаконно зберігають зброю, добровільно її здати в Національну поліцію.

У МВС нагадують, що ст.263 Кримінального кодексу передбачає покарання за незаконне зберігання зброї. Однак п.3 цієї статті звільняє від відповідальності тих, хто здає зброю правоохоронцям.

"Процедура здачі нелегальної зброї проста і прозора, громадяни не зобов'язані розповідати, звідки вона в них", - зазначили в міністерстві.

Фото: mvs.gov.ua

Зазначають, що кількість нелегальної зброї і боєприпасів на руках у громадян збільшилася після початку війни на Донбасі. Майже щодня, навіть у регіонах, віддалених від зони конфлікту, скоюються злочини і відбуваються нещасні випадки, спричинені необережним поводженням зі зброєю. Також велику небезпеку для мирного населення становлять боєприпаси - "трофеї", які привозять із зони бойових дій.

Фото: mvs.gov.ua

"Не чекайте, поки ваші незареєстрована зброя чи боєприпаси обернуться проти вас чи ваших рідних. Віднесіть їх просто зараз у будь-яке відділення поліції. Закон звільняє від відповідальності тих, хто здає зброю добровільно!" - підкреслили в МВС.

Нагадаємо, МВС щорічно проводить місячник добровільної здачі зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram