ГоловнаПраво

Суд обрав запобіжний захід двом причетним до стрілянини в Мукачеві

Вони заарештовані на два місяці під заставу 315 тис. гривень.

Суд обрав запобіжний захід двом причетним до стрілянини в Мукачеві
Евгений Дребитко и Игорь Смоляр
Фото: Mukachevo.net

Двох підозрюваних у зазіханні на життя поліцейських у Мукачеві Закарпатської області заарештовано на два місяці з можливістю вийти під заставу 315 тисяч гривень кожному.

Відповідне рішення виніс Ужгородський районний суд 10 лютого, повідомляє пресслужба Національної поліції.

Mukachevo.net називає імена підозрюваних. Це затримані під час спецоперації на посту поліції в Нижніх Воротах Євген Дребітко і Ігор Смоляр.

Нагадаємо, вранці 7 лютого в Мукачеві сталася стрілянина. Водії двох автомобілів стріляли один в одного, після чого обидві машини зникли в невідомому напрямку. Повідомлялося, що поранення отримали два місцеві жителі 24 і 40 років. За даними ЗМІ, один з потерпілих - бізнесмен Артур Пашкуляк, його доставили в реанімацію, інший - його охоронець.

Наступного дня після стрілянини глава МВС Арсен Аваков відреагував на прохання міськради і відправив у Мукачево спецпризначенців і Національну гвардію. Влада міста вважає, що причиною регулярних кримінальних "розборок" є "професійна слабкість і вкрай низька активність поліції".

Увечері 8 лютого під час в'їзду в Закарпатську область спецпризначенці затримали сімох осіб - лідера і членів злочинного угруповання, які, згідно з інформацією поліції, "планували встановити контроль над регіоном". Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили збройний опір і намагалися втекти з місця події.

Під час затримання водій Mercedes Benz, 41-річний житель Мукачева, і водій позашляховика Toyota, 40-річний житель Вінницької області, чинили опір поліцейським і намагалися скоїти наїзд на них.

За цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за ст. 348 (зазіхання на життя правоохоронця) Кримінального кодексу.

У салонах позашляховиків перебували ще п'ять осіб. Під час огляду автомобілів поліцейські виявили автомат і два пістолети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram