ГоловнаЕкономікаДержава

Гончарук повідомив про звільнення "одіозних лісівників" у Харківській і Закарпатській областях

"Почався процес вичищення галузі від корупціонерів".

Гончарук повідомив про звільнення "одіозних лісівників" у Харківській і Закарпатській областях
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив про звільнення керівника Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги й директора держпідприємства "Гутянське лісове господарство" в Харківській області Віктора Сиси.

"Очищаємо лісову галузь від корупції - звільнено одіозних лісівників у Харківській області та Закарпатті", - написав він у фейсбуці.

Згідно з повідомленням, за дорученням глави уряду в Держлісагентстві відбувається повний аудит діяльності, "а найголовніше - розпочався процес вичищення галузі від корупціонерів".

"Звільнено керівника Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу - численні скарги на нього підтвердилися, тому його звільнили в першу чергу серед обласних керівників. Так само разючими виявилися результати перевірки ДП "Гутянське лісове господарство" в Харківській області, яке очолював Віктор Сиса, котрий також уже звільнений"- розповів прем'єр.

За даними Гончарука, обсяги незаконного рубання в ДП "Гутянське лісове господарство" оцінено на 32 млн збитків. Борги підприємства становлять 30 млн гривень. При цьому підприємство подавало фіктивні відомості про ідеальний фінансовий стан і здійснювало закупівлю транспортних засобів без погодження з Держлісагентством.

Гончарук наголосив, що вся ця інформація була передана до правоохоронних органів.

Він також повідомив, що на початку лютого запущено торгівлю всією необробленою деревиною на електронних аукціонах. Прем'єр нагадав, що восени був запущений онлайн-реєстр заготівлі деревини і електронна карта вирубів.

Нагадаємо, що Сиса став відомий у липні після наради президента Володимира Зеленського в Харкові. Главі держави доповіли, що Сиса нібито контролює незаконні вирубування в області, і Зеленський прямо під час наради дзвонив директору лісгоспу і запросив його до Офісу президента.

Після візиту Зеленського ДБР зацікавилося вирубуванням лісу в Харківській області. 30 жовтня Сиса був затриманий на 100 тис. доларів хабаря детективу НАБУ. 5 листопада вийшов під заставу 5 млн гривень.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram