ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін: ціна на газ для населення за рік знизилася на 25%

Міністр енергетики виступив перед депутатами в Раді.

Кабмін: ціна на газ для населення за рік знизилася на 25%
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів підрахував, що ціна на газ для населення за рік (січень до січня) знизилася на 25%.

Про це під час Години запитань до уряду заявив міністр енергетики Олексій Оржель, передає кореспондент LB.ua.

"Як нам удалося вирішити питання з ціною на газ? Дійсно, були великі ризики того, що нам не вдасться підписати договір на транспортування газу територією України. Як результат - вдалося", - заявив він.

Оржель підкреслив, що це дозволило "забезпечити зменшення ціни на газ для наших споживачів у співвідношенні січень до січня на 25%".

"Потрібно говорити чесно, що є й інші фактори, що впливають на кінцевий тариф. Є необхідність інвестиційних вкладень в інфраструктуру, є значна зношеність інфраструктури та основних фондів. Але ми все-таки, максимально балансуючи ситуацію, вкладали кошти в оновлення інфраструктури", - сказав міністр.

Фото: Макс Требухов

На уточнювальне запитання депутатів про причини отримання українцями двох платіжок за газ, міністр зазначив, що це європейська практика, що відповідає Третьому енергетичному пакету.

"Це поділ на різні послуги. Є інфраструктурна складова тарифу, а є товарна складова тарифу. Регулятор приймав таке рішення", - сказав Оржель.

"Річ у тому, що аби була постійна можливість отримувати послугу газопостачання, щоб був тиск у мережах, щоб були ремонтні бригади і обслуговуючий персонал, потрібно платити гроші. Не може воно постійно бути в робочому стані, щоб за це не платили", - пояснив він.

Нагадаємо, що Кабмін на чолі з прем'єром Олексієм Гончаруком відзвітує в Раді про свою діяльність 14 лютого.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram