ГоловнаЕкономікаДержава

13 лютого шахту в Вугледарі затопить через борги за світло, - оператор системи

Шахта «Південнодонбаська №1» - одна з двох прибуткових державних шахт у регіоні.

13 лютого шахту в Вугледарі затопить через борги за світло, - оператор системи
Фото: ubr.ua

Постачальник електроенергії ЕК «Укренерговугілля» вимагає повністю знеструмити шахту «Південнодонбаська №1» за борги 2019-2020 роки. Вимкнення від живлення устаткування водовідливу і вентиляції приведе до затоплення шахти і серйозних екологічних наслідків.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на оператора системи розподілу (ОСР).

Крім боргів перед постачанням, у шахти також є борги за розподіл електрики. 28 січня ОСР вимкнув електроенергію на адміністративних і виробничих потужностях. Причина - порушення графіка погашення заборгованості 2019 р за розподіл електроенергії перед ОСР. Це призвело до повної зупинки видобутку вугілля на шахті.

Якщо проблему з боргами не вдасться залагодити, то шахту очікує затоплення і знищення всіх видобувних потужностей. При цьому шахта «Південнодонбаська №1» - одна з 2-х прибуткових державних шахт в регіоні. За даними голови Профспілки гірників Михайла Волинця, за день простою вона втрачає близько 1 млн грн.

Оператор системи розподілу звернувся до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Донецької обласної державної адміністрації, міської ради Вугледара і керівництва шахти з проханням «знайти рішення, яке дозволить уникнути вимкнення вугледобувного підприємства».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram