ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський побував на шахті в Червонограді

Президент пообіцяв прийти на Всеукраїнську нараду шахтарів.

Зеленський побував на шахті в Червонограді
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству енергетики та захисту навколишнього середовища до кінця лютого направити 22 млн гривень на погашення заборгованості з зарплати шахтарям на шахті "Межирічанська" в Червонограді.

Про це йдеться на сайті глави держави.

"До кінця цього місяця, до кінця лютого, повинні закрити заборгованість 22 млн гривень по цій шахті", - сказав Зеленський.

Шахта "Межирічанська" входить до складу державного підприємства "Львіввугілля"; заборгованість із зарплати на підприємстві, за словами працівників, загалом становить 175 млн гривень.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель зазначив, що в грудні міністерство направило близько 1 млрд гривень на погашення заборгованості з зарплати шахтарям, в лютому поточного року вже був спрямований перший транш і до кінця лютого буде направлено ще 320 млн гривень на погашення заборгованості по всіх шахтах.

Питання ліквідації всієї заборгованості перед шахтарями, за словами Оржель, залежить від збалансування держбюджету. Він також пояснив, що проблема з виплатами шахтарям пов'язана зі зниженням споживання електроенергії в Україні на 7-10%.

Також міністр повідомив, що Україна виходить з опалювального періоду з 3 млн тонн вугілля на складах.

Зеленський пообіцяв шахтарям прийти 25 лютого на Всеукраїнську нараду шахтарів у Києві з концепцією плану вирішення проблем вугільної галузі.

Нагадаємо, в жовтні 2019 року стало відомо, що Мінекоенерго почало аудит державних шахт з метою визначення можливих перспектив розвитку галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram