ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрзалізниця" підписала меморандум з Deutsche Bahn

Німці консультуватимуть українських залізничників.

"Укрзалізниця" підписала меморандум з Deutsche Bahn
Фото: Кабинет министров

"Укрзалізниця" в середу, 5 лютого, підписала з Deutsche Bahn меморандум про взаєморозуміння.

Церемонія відбулася в Будинку уряду за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра інфраструктури Владислава Криклія і посла Німеччини Анки Фельдгузен.

Підписи під документом поставили в.о. голови правління "Укрзалізниці" Желько Марчек, член правління "Укрзалізниці" Ремігіуш Пашкевич, член правління Deutsche Bahn Рональд Пофалла і голова DB Engineering & Consulting GmbH Ніко Варнабоф.

"Я сподіваюся, що це стане наступним кроком для побудови надійної співпраці між "Укрзалізницею" і Deutsche Bahn", - заявив на церемонії прем'єр-міністр України.

Меморандум діятиме три роки. Він передбачає надання технічної і управлінської допомоги "Укрзалізниці".

Пресслужба уряду повідомила, що конкретні умови співпраці повинні бути узгоджені сторонами в рамках окремої угоди. Вона буде визначати план поступової трансформації української залізниці впродовж декількох років і включатиме такі послуги, як аналіз і реорганізацію різних напрямів бізнесу і оптимізацію операцій і управління.

На початковому етапі сторони вивчать стан компанії і складуть дорожню карту змін.

На етапі реалізації проєкту буде призначено керівників, відповідальних за впровадження цієї дорожньої карти. Він триватиме не довше ніж до 31 грудня 2020 року.

З 1 січня 2021 року розпочнеться управлінський етап, під час якого компанія DB E & C надаватиме "Укрзалізниці" підтримку в сфері управління згідно з ключовими показниками ефективності.

Нагадаємо, 22 січня в Давосі Міністерство інфраструктури України підписало з Deutsche Bahn угоду про наміри щодо співпраці в транспортній галузі та розвитку "Укрзалізниці".

Після цього Гончарук заявив, що "Укрзалізниця" буде передана в управління Deutsche Bahn на 10 років. Пізніше в Deutsche Bahn запевнили, що будуть не управляти українською залізницею, а тільки консультувати.

DB Engineering & Consulting - консалтингова компанія у складі Deutsche Bahn, яка працює над проєктами в сферах інфраструктури, мобільності та транспорту. Вона консультуватиме і підтримуватиме "Укрзалізницю" в підприємницьких і технічних питаннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram