ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк дозволив банкам-нерезидентам торгувати між собою валютою за гривні

Постанова набуває чинності з 8 лютого.

Національний банк України дозволив банкам-нерезидентам укладати між собою договори купівлі-продажу іноземної валюти за гривні, здійснюючи розрахунок через кореспондентські рахунки.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

"Відтепер іноземні банки зможуть не тільки укладати договори купівлі-продажу іноземної валюти за гривню з будь-якими українськими банками (незалежно від того, в якому банку відкрито гривневий кореспондентський рахунок), а й проводити такі операції між собою, здійснюючи розрахунок через кореспондентські рахунки в українських банках", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що такий крок "сприятиме подальшому зростанню конкуренції та ліквідності на міжбанківському валютному ринку, а також посилюватиме привабливість гривневих активів для іноземних інвесторів".

Зміни затверджені постановою НБУ №16 від 6 лютого 2020 року "Про внесення змін до Положення про структуру валютного ринку України, умови та порядок торгівлі іноземною валютою та банківськими металами на валютному ринку України", яку опубліковано на сайті регулятора і набуває чинності 8 лютого.

Нагадаємо, раніше НБУ скасував необхідність ставити підписи касира і клієнта під час обміну валют.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram