ГоловнаПраво

Журналіст "1+1" Куксін заявив, що СБУ не висувала йому обвинувачень у справі про прослуховування Гончарука (оновлено)

За його словами, правоохоронці не пояснили, що може вказувати на його комп'ютер.

Журналіст "1+1" Куксін заявив, що СБУ не висувала йому обвинувачень у справі про прослуховування Гончарука (оновлено)
Фото: facebook.com/yevhen.kuksin

Служба безпеки України не висувала жодних звинувачень журналісту програми "Гроші" на "1+1" Євгену Куксіну після вилучення його робочого комп'ютера в рамках обшуку у справі про прослуховування прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на слова Куксіна, проте пізніше новину анулювали.

"Новина "СБУ не висунула жодних звинувачень журналісту Куксіну у справі прослуховування Гончарука" анульована", - йдеться в повідомленні агентства.

Нагадаємо, 15 січня на TouTube-каналі "Як обдурити президента" опублікували запис наради у прем'єр-міністра Олексія Гончарука, на якій звучать голоси, схожі на прем'єр-міністра, міністра фінансів Оксани Маркарової і заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

"У Зеленського дуже примітивне, в сенсі просте розуміння економічних процесів. Він розуміє: є платіжний баланс, він сильно змінюється, а гривня сильно зміцнилася. Аномально. Він шукає відповідь на це питання", - сказав чоловік зі схожим на Гончарука голосом.

Незабаром у мережі з'явилася друга частина "прослушки". На записі в обговоренні, крім перерахованих у першій частині, нібито беруть участь також міністр Тимофій Милованов і заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Після публікації "плівок Гончарука" прем'єр записав звернення до недоброзичливців і повідомив, що написав заяву про відставку. Звільнити без його заяви не могли, оскільки ще не закінчився термін річного імунітету.

Зеленський і його Офіс опублікували відеозапис бесіди з Гончаруком, в якій ішлося, що президент не приймає його відставки, тому що "кредит довіри ще не вичерпано".

31 січня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Зеленський уже наступного ранку після публікації аудіо знав, хто причетний до цього запису. Сам файл монтували на комп'ютері журналіста-розслідувача.

Увечері 5 лютого співробітники Служби безпеки України провели обшуки в будівлі телеканалу "1+1" за адресою Куренівська, 18 у Києві.

Слідчі дії були пов'язані зі справою про прослуховування прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Зокрема, СБУ допускає, що до скандальних записів може бути причетний журналіст "1+1" Євген Куксін.

Потім у метаданих аудіозапису прослуховування Олексія Гончарука знайшли згадку про журналіста "1+1" Євгена Куксіна, у якого 5 січня проводили обшуки співробітники СБУ. Файл був залитий у Telegram нардепом Дубінським. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram