ГоловнаПраво

САП перевірить наявність російського паспорта в екснардепа Онищенка

Розгляд "газової справи" відкладено до травня.

САП перевірить наявність російського паспорта в екснардепа Онищенка
Александр Онищенко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє інформацію про можливу наявність російського паспорта в колишнього народного депутата Олександра Онищенка, якого підозрюють у так званій газовій справі. Про це пише "Укрінформ" з посиланням на голову САП Назара Холодницького.

"Учора ми вже зі ЗМІ дізналися, зараз перевіряємо за своїми каналами процесуальними, що в нього, виявляється, російський паспорт увесь цей час був", - зазначив Холодницький.

Голова САП додав, що справу Онищенка відкладено до травня в зв'язку з необхідністю передачі повістки до Німеччини.

Нагадаємо, за версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

До "газової схеми" причетні декілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважаються його матір Інеса Кадирова і бізнесмен Валерій Пісний.

3 грудня Онищенка затримали в Німеччині, потім стало відомо, що рішення про екстрадицію він очікуватиме під вартою

21 січня Вищий антикорупційний суд дозволив заочно розглядати справу про "газову схему", в організації якої підозрюють екснардепа Олександра Онищенка.

11 лютого адвокат Онищенка повідомив, що його підзахисний попросив про притулок у Німеччині. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram