ГоловнаПолітика

Адвокати Дугарь зібрали акцію протесту під стінами МВС

Захист підозрюваної звинувачує поліцію в маніпуляціях.

Фото: Lb.ua

Адвокати Яни Дугарь, однієї з підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, звинуватили поліцію в маніпуляціях "у стилі радянської пропаганди".

Про це вони заявили журналістам під час акції біля будівлі Міністерства внутрішніх справ.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

12 лютого МВС опублікувало великий матеріал, у якому поставило під сумнів доводи захисту Дугарь.

Однак адвокати заявили, що це повідомлення сповнене неправдивих заяв і маніпуляцій.

За версією захисту, старший солдат Яна Дугарь з 3 червня 2016 року по 26 вересня 2016 року брала участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. Тому вона не могла проводити розвідку в Києві 15 і 18 липня 2016 року перед убивством Шеремета. Але в поліції фактично заявили, що якщо 2019 року Дугарь відлучалася з місця служби, то могла робити це і 2016 року.

Адвокати категорично відкинули ці доводи.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

"Місце перебування і порядок проходження Яною Дугарь служби в іншій військовій частині, в іншому місці 2019 року не має жодного стосунку до проходження нею служби в закритому військовому госпіталі 2016 року в Покровську. Дані, означені слідством як "самовільне залишення служби", припадають на вихідні, свята і дати офіційної відпустки. Крім того, слідчі і прокурори не знають, що, згідно зі ст. 10-1 ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців", додатково до відпустки надається до двох днів на дорогу. І знову-таки - як пересування Яни Дугарь 2019 року пов'язане зі справою про вбивство Павла Шеремета 2016 року?" - йдеться в заяві адвокатів.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Нагадаємо, що, за версією слідства, 15 і 18 липня 2019 року Дугарь фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета. Поліцейські вважають, що вона проводила розвідку на місцевості.

При цьому безпосередньо до вбивства вона не причетна. Слідство вважає, що вибухівку заклала волонтерка, дитяча лікарка Юлія Кузьменко за допомогою рок-музиканта, військового Андрія Антоненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram