ГоловнаПолітика

У МЗС України назвали ініціативу РФ скликати Раду Безпеки ООН "очікуваним трюком російської дипломатії"

У міністерстві підкреслили, що українська дипломатія готова до такого сценарію.

У МЗС України назвали ініціативу РФ скликати Раду Безпеки ООН "очікуваним трюком російської дипломатії"
Фото: EPA/UPG

У МЗС України відреагували на ініціативу РФ скликати Радбез ООН 18 лютого для обговорення перебігу виконання Мінських домовленостей. 

У пресслужбі МЗС повідомили, що Генеральна асамблея ООН за ініціативою України 20 лютого проведе спеціальне засідання щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України. Дискусія торкнеться російської агресії в політичній, гуманітарній, економічній і соціальній сферах.

"Учора з'явилася новина про російську ініціативу скликати напередодні цього заходу засідання Радбезу ООН для обговорення стану виконання Мінських домовленостей. Очікуваний, традиційний і перевірений трюк російської дипломатії, спрямований на розсіювання уваги світової спільноти, зміщення акцентів, формування паралельних політичних реальностей", - додали в МЗС.

У міністерстві підкреслили, що українська дипломатія готова до такого сценарію, тому представники України візьмуть участь в обох заходах. Дипломати розкажуть про старання президента й уряду для відновлення миру на Донбасі, в тому числі й у виконанні домовленостей нормандської четвірки

Нагадаємо, заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський повідомив, що Росія ініціює проведення засідання Ради Безпеки ООН для обговорення Мінських домовленостей.

За словами Полянського, засідання може відбутися 18 лютого. Він додав, що РФ зажадала проведення відкритого засідання за участю представника Секретаріату ООН, який повинен надати інформацію про прогрес реалізації Комплексу заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram