ГоловнаПолітика

Зеленський вивів зі складу РНБО Богдана і призначив замість нього Єрмака

Відповідний указ з'явився на сайті Офісу президента.

Зеленський вивів зі складу РНБО Богдана і призначив замість нього Єрмака
Фото: Макс Требухов

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України. Відповідний указ №52/2020 опубліковано на сайті Офісу президента України 13 лютого, але датовано попереднім днем.

"Ввести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України Андрія Борисовича Єрмака – керівника Офісу президента України; вивести зі складу РНБО А. Богдана", – йдеться в документі.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Інформація про те, що Єрмак увійшов до складу РНБО, вже з'явилася на сайті Ради безпеки і оборони України. Крім нього, членами Ради є Володимир Зеленський (голова РНБО), Олексій Данілов (секретар), голова МВС Арсен Аваков, голова СБУ Іван Баканов, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, голова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Євдокимов, міністр оборони Андрій Загороднюк, міністр фінансів Оксана Маркарова, голова МЗС Вадим Пристайко, спікер Ради Дмитро Разумков, генпрокурор Руслан Рябошапка, голова НБУ Яків Смолій (за згодою), начальник Генштабу Руслан Хомчак і голова Держслужби фінансового моніторингу Ігор Черкаський.

Нагадаємо, 11 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Андрія Богдана з посади голови Офісу президента України. Новим головою став Андрій Єрмак, який раніше був помічником Зеленського.

Раніше Володимир Зеленський підтвердив наявність конфліктів у його команді, які заважають працювати. У кількох ЗМІ з'явилася інформація про те, що між головою ОПУ Андрієм Богданом і помічником Зеленського Андрієм Єрмаком можливі певні розбіжності. Сам Єрмак заперечує конфлікт, за його словами, у їхній команді немає конкуренції.

"Я прийшов з президентом у команду, я працюю, безпосередньо виконуючи доручення президента. І я можу вам сказати, що вважаю це правильним. Це моя позиція: у мене з усіма членами команди поважні робочі відносини", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram