ГоловнаПолітика

"Батьківщина" зареєструвала законопроєкт про запобігання лобізму

Документ повинен захистити державу від міжнародних аферистів.

"Батьківщина" зареєструвала законопроєкт про запобігання лобізму
Фото: ba.org.ua

Народні депутати фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко і Сергій Власенко зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №3059 про державну реєстрацію суб'єктів лобіювання та здійснення лобіювання в Україні.

Про це повідомляє пресслужба партії.

Документ повинен захистити державу від міжнародних аферистів, заявила Юлія Тимошенко на пресконференції в Києві.

"На основі американського закону про розкриття лобістської діяльності ми підготували наш законопроєкт, адаптувавши його до українських реалій. Якщо ми хочемо знати, хто ляльковод сьогодні нашими міністрами, президентом, депутатами - нам потрібно цей закон негайно приймати і ми будемо на цьому наполягати", - підкреслила лідер партії.

Тимошенко зазначила, що представлений проєкт закону передбачає створення єдиного відкритого реєстру лобістів - людей, котрі намагаються відстояти інтереси окремих держав і компаній. Лобіст зобов'язаний зареєструватися сам і реєструвати кожен свій контракт. Чиновник отримує право поцікавитися у кожного свого відвідувача, чи не є він лобістом.

"Я впевнена: якщо ми зможемо досить швидко цей закон прийняти, це допоможе нам захистити наші надра, наші підприємства, наші ресурси і найголовніше - захистити нашу українську землю. В країні треба наводити порядок, бо сьогодні до нас їдуть аферисти з усього світу, і кожен з них має на меті наші з вами українські ресурси просто привласнити і використовувати в приватних інтересах. Тому наша команда буде робити все можливе, щоб захистити країну", - резюмувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram