ГоловнаПолітика

Арахамія: слова про постачання води до Криму - не позиція фракції

Депутат попросив пробачення у тих, кого його виступ міг образити.

Арахамія: слова про постачання води до Криму - не позиція фракції
Фото: Анна Стешенко

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що його слова про ймовірність поставок води в Крим, сказані 11 лютого в ефірі телеканалу "Прямий", не є позицією фракції.

"У нашій фракції ніколи не порушувалося питання про відновлення водопостачання в Крим. Наша позиція була і залишається незмінною - Автономна Республіка Крим є незаконно анексованою частиною України, відновлення суверенітету над якою ми будемо домагатися всіма законними способами", - написав Арахамія у фейсбуці.

Депутат підкреслив, що ідея відновлення поставок води на півострів в обмін на виведення російських військ з Донбасу не належить йому.

"Якщо ви уважно подивитеся ефір, то побачите, що так сформулював питання ведучий [Матвій Ганапольський] і запитав мою особисту думку з цього приводу. Запитання було сформульоване так, ніби альтернативних варіантів не існує, і я відповів, що вважатиму це достатнім компромісом. І тричі (!) повторив, що це моя особиста позиція", - написав Арахамія.

Депутат підкреслив, що на це питання "не можна відповісти за 30 секунд на ток-шоу".

"Нехай це буде для мене наукою на майбутнє", - написав Арахамія.

Він попросив пробачення у переселенців, кримчан і всіх громадян України, яких могли образити його слова, "навіть незважаючи на те, що вони були вирвані із загального контексту і насправді були трактуванням припущень, озвучених не мною".

Арахамія запевнив, що нинішня влада не допустить будь-яких форм легалізації незаконної анексії Криму.

Нагадаємо, до 2014 року близько 85% потреб жителів Криму у воді забезпечував Північно-Кримський канал, вода яким ішла з України. Але після анексії Криму Росією Україна припинила поставки води.

Українська влада неодноразово робила заяви про те, що водопостачання анексованого півострова буде відновлено тільки після деокупації.

У серпні 2019 року окупаційна влада Криму заявила, що потрібно "почати зондаж" про відновлення роботи Північно-Кримського каналу, тому що в Дніпрі "вода, яка йде з території РФ". Постпред президента України в Криму Антон Кориневич у відповідь заявив, що Дніпро територією Криму не протікає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram