ГоловнаПолітика

Порошенко розповів послу Литви про політичні переслідування депутата "ЄС"

Лідер партії стурбований тенденцією повернення України до часів політично мотивованих переслідувань.

Порошенко розповів послу Литви про політичні переслідування депутата "ЄС"
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зустрівся з послом Литви в Україні Марюсом Януконісом.

Сторони обмінялися думками щодо більш ефективної протидії тривалій агресії Росії проти України, а також консолідації міжнародної єдності і солідарності з Україною для забезпечення деокупації Донбасу і Криму, інформує пресслужба партії.

Фото: eurosolidarity.org

Було наголошено на важливості зміцнення міжнародного режиму санкцій проти Росії, а також підкреслено, що санкції були введені за підрив Російською Федерацією територіальної цілісності України і невиконання Мінських домовленостей.

Висловлено занепокоєння в зв'язку з небезпечною тенденцією повернення України до часів політично мотивованих переслідувань, що може поставити під сумнів досягнутий Україною прогрес за попередні п'ять років.

"Лідер "Європейської Солідарності" зазначив тривожні тенденції згортання в Україні свободи слова та свободи вираження політичних позицій. Він повідомив, що за висловлення думки народного депутата від "Європейської Солідарності" Софію Федину зараз переслідують правоохоронні органи. Петро Порошенко зазначив абсолютну неприйнятність такої ситуації", - йдеться в повідомленні.

Фото: eurosolidarity.org

Під час зустрічі було приділено увагу стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції України, тверда прихильність якої є дорожньою картою для української влади.

Відзначено важливість проведення чергової Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні в липні цього року з ініціативи Литви.

Петро Порошенко висловив подяку за тверду позицію підтримки України, яку завжди демонструвала і Литва, і особисто посол Марюс Януконіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram