ГоловнаПраво

Прокуратура відкрила справу через розтрату коштів в Інституті раку

Посадові особи інституту могли здійснювати держзакупівлі, оминаючи ProZorro.

Прокуратура відкрила справу через розтрату коштів в Інституті раку
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Прокуратура Києва порушила справу за фактом розтрати під час закупівель посадовими особами Національного інституту раку.

У пресслужбі прокуратури Києва зазначають, що посадові особи Інституту раку могли здійснювати держзакупівлі, оминаючи ProZorro.

"Так, згідно з інформацією, оприлюдненою в ЗМІ народним депутатом України, керівництво Національного інституту раку, оминаючи процедури відкритих торгів, укладає прямі договори на закупівлю продуктів харчування з "потрібними" постачальниками. При цьому вартість тендерів становить допорогову суму 199 тис. гривень з метою уникнення проведення онлайнових аукціонів через систему ProZorro, як того вимагає закон", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом столична прокуратура порушила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі).

Нагадаємо, що 25 жовтня МОЗ оголосило результати аудиту в Інституті, протягом якого були виявлені численні порушення, і передало результати правоохоронцям

Докладно про ситуацію в Національному інституті раку читайте в нашому матеріалі Розтрата, тендер і хабар. Що відбувається в Інституті раку, а також Інститут раку. Пошуки винного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram