ГоловнаПраво

Чорновол відмовилася давати свідчення слідчим ДБР

Допит пройшов сьогодні, 14 квітня.

Чорновол відмовилася давати свідчення слідчим ДБР
Фото: dbr.gov.ua

Екснардепка й активістка Євромайдану Тетяна Чорновол, яку підозрюють в убивстві співробітника офісу Партії регіонів у 2014 році, відмовилася давати свідчення слідчим Державного бюро розслідувань.

Сьогодні, 14 квітня, проходив її допит, повідомили в пресслужбі ДБР.

"Під час допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких свідчень, посилаючись на ст. 63 Конституції України (особа не несе відповідальності за відмову давати покази або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом, - ред.)", - ідеться в повідомленні.

Чорновол підозрюють в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у спосіб, небезпечний для життя багатьох людей.

Нагадаємо, 10 квітня Чорновол оголосили підозру в убивстві. За версією ДБР 18 лютого 2014 року Чорновол брала участь у підпалі будинку в центрі Києва на вулиці Липській, де розташовувався офіс Партії регіонів. У результаті пожежі загинув співробітник офісу 1948 року.

Дії Чорновол кваліфікували за п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу - умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

За Чорновол вступився голова МВС Арсен Аваков, який допускає, що підозра пов'язана з тим, що перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков (якого Аваков назвав Бібіковим) раніше був адвокатом колишнього президента Віктора Януковича.

Ексначальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк назвав підозру в убивстві, оголошену Тетяні Чорновол, безпідставною. За його словами, співробітник офісу Партії регіонів, який загинув під час пожежі й у вбивстві якого підозрюють Чорновол, мав можливість покинути палаючу будівлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram