ГоловнаПраво

ОАСК відкрив провадження за позовом проти Кабміну через закриття на карантин ТРЦ і закладів громадського харчування

Позивачем є підприємець з Одещини.

ОАСК відкрив провадження за позовом проти Кабміну через закриття на карантин ТРЦ і закладів громадського харчування
Фото: EPA/UPG

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом бізнесмена з Одеської області до Кабінету Міністрів.

Позивач просить суд визнати незаконним встановлені Кабміном до 24 квітня обмеження про роботу закладів громадського харчування і розважальних центрів. Про це повідомили в пресслужбі суду.

"Мова про постанову уряду №211 від 11 березня "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом, у частині про заборону суб'єктам господарювання до 24 квітня 2020 року приймати відвідувачів у закладах харчування, ТРЦ, інших закладах розважальної діяльності, а також фітнес-центрах, установах культури, торговельного та побутового обслуговування", - йдеться в повідомленні.

Суд постановив розглянути справу за правилами загального позовного провадження і призначив підготовче засідання на 11 травня 2020 року.

Нагадаємо, спочатку карантин в Україні було введено з 12 березня до 3 квітня. 25 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про введення надзвичайної ситуації по всій Україні і продовження карантину на 30 днів, до 24 квітня. На цей самий термін продовжуються всі карантинні заходи, включаючи закриття магазинів, ресторанів і розважальних центрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram