ГоловнаПраво

У Києві судитимуть шахраїв, яких підозрюють в незаконному привласненні 5 квартир

Вони підробляли документи купівлі-продажу, печатки нотаріусів та паспорти.

Фото: kyiv.npu.gov.ua
У Києві судитимуть групу шахраїв, яких підозрюють в привласненні 5 квартир з допомогою підроблених документів. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі, повідомили в пресслужбі поліції Києва.

За версією слідства, четверо шахраїв підробили договори купівлі-продажу, паспорти громадян України, підписи та печатки нотаріуса. Серед підозрюваних – двоє рідних братів.

Злочинці також підробили підпис власника квартири і паспорти громадян, у які під чужими анкетними даними громадян України вклеїли свої фотографії.

"З фіктивними документами зловмисники приходили до нотаріуса, який не здогадувався про їхні злочинні наміри, і посвідчували продаж. Відтак право власності на квартири переходили до громадян, чиї анкетні дані вказані в підроблених паспортах громадян України, тобто до посібників. Далі з метою приховування слідів злочину й легалізації незаконних доходів, з допомогою підроблених документів вони створили фіктивне товариство, в основу статутного капіталу якого передали дві квартири", – зазначила заступниця начальника розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Олександра Тришневська.

Зловмисникам повідомили підозри за ч.3, 4 ст. 358 (підробка документів і їх використання), ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.2 ст. 205–1 (підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та ФОП), ч.3 ст. 209 (легалізація доходів) Кримінального кодексу України.

Суд призначив підозрюваним утримання під вартою з правом застави в сумі 180–200 000 гривень. Обвинувальний акт переданий до суду.

Нагадаємо, у січні український Офіс протидії рейдерству повернув захоплене майно кінорежисера Юрія Ляшенка. Його нерухомість захопили невідомі, і, незважаючи на перемогу Ляшенка в судах, нотаріус відмовився виконувати рішення Верховного суду. Пізніше з'ясувалося, що квартири перереєстровані на третіх осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram