ГоловнаПраво

Суд відклав перегляд апеляції Альперіна через прокурора, який контактував із хворим на коронавірус

Коронавірус був виявлений у співробітника НАБУ.

Суд відклав перегляд апеляції Альперіна через прокурора, який контактував із хворим на коронавірус
Фото: Lb.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відклала перегляд апеляції щодо запобіжного заходу для бізнесмена Вадима Альперіна через те, що прокурор міг контактувати зі співробітником НАБУ, у якого виявили коронавірус.

Клопотання про відкладення розгляду апеляції надійшло від прокурора, повідомили в пресслужбі ВАКС.

"2 квітня Апеляційна палата Вищого антикорсуду мала розглянути апеляційну скаргу прокурора на постанову слідчого судді ВАКС від 18 березня щодо відмови в задоволенні клопотання про повернення застави в дохід держави і збільшення підозрюваному розміру застави", – йдеться в повідомленні.

Колегія суддів визнала вагомою причину неявки прокурора і відклала розгляд апеляційної скарги прокурора на 16 квітня, на 15:30.

Нагадаємо, правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживань посадових осіб митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною. У листопаді 2017 року Альперіну висунули підозру в дачі хабара в сумі 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган. Його затримали за це, але потім йому вдалося втекти.

26 листопада минулого року президент Володимир Зеленський оголосив нагороду за інформацію про місцезнаходження Альперіна й назвав його "королем контрабанди". На наступний день, коли Альперін прийшов до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, його затримали. 28 листопада бізнесменові повідомили про підозру в створенні корупційної схеми на митниці.

САП спочатку клопотала про арешт Альперіна із заставою у 288 млн гривень, але Антикорсуд узяв його під варту і призначив заставу 70 млн гривень. 27 грудня ВАКС заарештував майно Альперіна.

У січні 2020 року, Альперіну дозволили зняти електронний браслет через закінчення термінів дії постанови слідчого судді, але пізніше поліція знову одягла електронний браслет на бізнесмена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram