ГоловнаПолітика

У "Європейській солідарності" вважають справу проти Чорновол "попередженням іншим"

Депутати прийшли підтримати свою соратницю.

У "Європейській солідарності" вважають справу проти Чорновол "попередженням іншим"
Фото: eurosolidarity.org

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» провели під будівлею ДБР акцію на підтримку Тетяни Чороновол, яку викликали на допит. Вони закликали громадянське суспільство, демократичні політичні сили не залишатися байдужими до переслідувань учасників Майдану, йдеться на сайті "ЄС".

«Зараз розгортається інформаційно-диверсійна кампанія, мета якої – переконати весь світ і українців, що на Майдані власне майданівці атакували правоохоронні органи, а вони змушені були захищатись. Кремль і Російська Федерація намагаються переконати всіх, що майданівці є злочинцями, що в країні відбувся державний переворот. Це свідчення того, що теперішня влада і президент Зеленський, керівник ДБР і генпрокурор сьогодні виконують сценарій, намальований за межами України і завдання його дискредитація Майдану. Таня Чорновол – це символ Майдану та символ українськості», – наголосив Андрій Парубій.

На думку Володимира В'ятровича, спроби скасувати амністію майданівців свідчать про те, що українську історію намагаються переписати. "І Тетяна Чорновол є важливою частиною цієї історії", – вважає нардеп.

«Сьогоднішні процеси дуже нагадують і йдуть за сценарієм, за яким ФСБ сьогодні переслідує всіх активістів у Криму. Роль Партії регіонів у здачі Криму була вирішальною. Процес 26 лютого, який був ще в період, коли Україна контролювала Крим, саме помста членів Партії регіонів, її керівництва, таких як Бабіков, призвела до того, що тисячі наших земляків за ті події переслідують. Я один із тих, хто відсидів три роки. Очевидним є те, що сьогоднішні процеси – це помста за боротьбу патріотів за свою країну, помста за боротьбу проти окупації, помста за боротьбу за самостійність», – наголосив Ахтем Чийгоз.

Нардеп Олексій Гончаренко впевнений, що "розправа над Чорновол є знаком попередження для всіх інших".

«Це справа проти всіх свідомих українців, проти всіх хто має національну гідність, тому що ця справа – це замовлення Москви. Ця справа почала розслідуватися проти мене 18 жовтня 2019 року. Тобто навіть не в той момент, коли колишній адвокат Януковича фактично очолив ДБР. Вона почала розслідуватися раніше – перед Нормандською зустріччю Зеленського, тобто фактично ця справа – це частина так званих мирних угод, але якщо називати все своїми словами – це частина плану капітуляції України», – переконана Тетяна Чорновол. А Майдан вона назвала "першим боєм проти російської агресії, який закінчився перемогою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram