ГоловнаПолітика

КВУ назвав лідерів за відвідуваністю засідань Ради під час карантину

Найвищі показники у "Євросолідарності" і "Слуги народу", на третьому місці - "Голос".

КВУ назвав лідерів за відвідуваністю засідань Ради під час карантину
Фото: EPA/UPG

Комітет виборців проаналізував відвідування фракціями та групами Верховної Ради пленарних засідань під час карантину.

Про це повідомила пресслужба КВУ у фейсбуці.

Усього з початку карантину відбулося шість позачергових пленарних засідань Ради: 17, 30 березня і 13 квітня. У середньому на них було зареєстровано 328 народних депутатів. Тобто, приблизно 100 парламентарів не відвідували засідання.

Найвищі показники відвідування у "Європейської Солідарності", 90 % депутатів якої регулярно приходили на засідання. На другому місці – "Слуга народу", згідно з даними КВУ, у середньому 86 % депутатів монобільшості були присутні на засіданнях. На третьому місці – "Голос" – 75 %.

Нижчі показники в групи "Довіра" (як правило, зареєстровані були 69 % депутатів), позафракційних (65 %) та "Опозиційної платформи – За життя" (63 %).

Найнижчі результати у ВО "Батьківщина" (51 %) і групи "За майбутнє" (42 %).

"Низка депутатів пропускали засідання з об'єктивних причин, пов'язаних із ситуацією з поширенням коронавірусу. Частина депутатів не відвідували засідання, оскільки раніше перебували за кордоном (і перебували на самоізоляції, – ред.), Ще в частини виявили коронавірус. Водночас загальні показники відвідування не значно відрізнялися від того, як депутати зазвичай відвідують Раду. Так, під час другої сесії (вересень-січень) у середньому Раду відвідували 348 народних депутатів, під час карантину – 328 ", – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, тиждень тому нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що в Раді були підтверджені 8 випадків зараження коронавірусом серед парламентарів. Першим депутатом, у якого діагностували коронавірус, став Сергій Шахов ("Довіра"). 21 березня нардепа госпіталізували. 2 квітня Шахов повідомив, що одужав від COVID-19.

Після виявлення коронавірусу в Шахова ПЛР-тести на COVID-19 робили президенту Володимиру Зеленському та прем'єр-міністру Денису Шмигалю.

Також повідомлялося про виявлення коронавірусу в Сергія Рудика та Руслана Горбенка. З підозрою на коронавірус були Олександр Лукашев (ОПЗЖ) і Сергій Вельможний ("Довіра").

28 березня стало відомо, що коронавірусом захворіла виключена з фракції "Слуга народу" депутатка Анна Скороход.

13 квітня спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що серед нардепів немає нових випадків захворювання

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram