ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Разумков повідомив, що серед нардепів немає нових випадків захворювання COVID-19

Багато хто вже одужали.

Разумков повідомив, що серед нардепів немає нових випадків захворювання COVID-19
Фото: facebook/Верховна Рада України

Серед депутатів Верховної Ради немає нових випадків захворювання на коронавірус. Про це повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі "1+1", передає "Інтерфакс-Україна".

"Кількість не збільшилася, навпаки, деякі народні депутати вже одужали і я сподіваюся, що найближчим часом уже повернуться на роботу", – повідомив він.

Разумков додав, що кілька парламентаріїв перебувають на самоізоляції оскільки контактували з людьми з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Нагадаємо, тиждень тому нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що у Верховній Раді були підтверджені 8 випадків зараження коронавірусом серед парламентарів.

Першим депутатом, у якого діагностували коронавірус, став Сергій Шахов ("Довіра"). 17 березня Центр громадського здоров'я повідомив про перший випадок коронавірусної хвороби COVID-19 на території Київської області, її виявили у 44-річного чоловіка. Цією людиною і виявився Шахов. Коронавірус також пізніше підтвердили в його родички. 21 березня нардепа госпіталізували.

Після виявлення коронавірусу в народного депутата Сергія Шахова президенту Володимиру Зеленському та прем'єр-міністру Денису Шмигалю робили ПЛР-тести на COVID-19.

2 квітня Шахов повідомив, що одужав від COVID-19.

Також повідомлялося про виявлення коронавірусу в Сергія Рудика та Руслана Горбенка. З підозрою на коронавірус були Олександр Лукашев (ОПЗЖ) і Сергій Вельможний ("Довіра").

28 березня стало відомо, що коронавірусом захворіла виключена з фракції "Слуга народу" Анна Скороход.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram