ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський пообіцяв українським вченим мільйон доларів за винахід вакцини або ліків від коронавірусу

Про успіхи в роботі над вакциною проти COVID-19 раніше заявили в декількох країнах.

Зеленський пообіцяв українським вченим мільйон доларів за винахід вакцини або ліків від коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський пообіцяв виплатити мінімум мільйон доларів українським вченим, які винайдуть ліки або вакцину від коронавірусу. Про це в інтерв'ю LB.ua повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Я вам відкрию секрет. Президент попросив мене, щоб я написав листи нашим академікам і пообіцяв, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, не знаю з якого фонду, мінімум мільйон доларів", - розповів Ляшко.

Нагадаємо, про успіхи в роботі над вакциною проти коронавірусу раніше заявили в декількох країнах.

В Оксфордському університеті заявили про створення вакцини від COVID-19 у вересні. Випробування на людях проведуть протягом наступних двох тижнів.

Ізраїль 11 квітня анонсував створення пероральної, доступної для населення вакцини від коронавірусу "через 90 днів".

Про успішне випробування вакцини на початку квітня заявили в Туреччині. 18 березня про початок випробувань вакцини від COVID-19 заявили в ВООЗ.

16 березня повідомлялося, що в американському Сіетлі вакцину від нового виду коронавірусу почали випробовувати на першому пацієнті. При цьому представники охорони здоров'я США заявили, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини потрібно буде від 12 до 18 місяців. 

У Китаї про винайдення вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2 повідомили ще в лютому, однак вченим ще потрібні доопрацювання і додаткові перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram