ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна йде за оптимістичним сценарієм, який передбачає до 2% хворого населення, - Ляшко

Система охорони здоров'я зможе впоратися з цим "безболісно".

Україна йде за оптимістичним сценарієм, який передбачає до 2% хворого населення, - Ляшко
Виктор Ляшко
Фото: Макс Требухов

На сьогоднішній день Україна рухається за оптимістичним сценарієм поширення коронавірусної хвороби, який передбачає інфікування не більш як 2% населення. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю LB.ua.

"Зараз ми йдемо за сценарієм, який передбачає, що за період спалаху буде інфіковано не більш як 2% населення. Чому 2% це оптимістичний сценарій? Тому що за нашими розрахунками, при 2% інфікованого населення наша система охорони здоров'я безболісно впорається з тією кількістю хворих, які будуть надходити в відділення інтенсивної терапії", - розповів Ляшко.

За його словами, колапс медичної системи в Україні може виникнути, якщо на коронавірусі захворіє 10% населення і більше.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні підтверджено ще 266 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, таким чином загальне число інфікованих становить 2777. З них 83 летальні, 89 пацієнтів одужали.

Повідомлялося, що 80% пацієнтів, які померли від коронавірусної хвороби, мали супутні захворювання: цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, новоутворення, захворювання нирок і легень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram