ГоловнаСвіт

Трамп поширив режим масштабного лиха на всі штати

Вперше в історії "масштабне лихо" оголошено по всій території США.

Трамп поширив режим масштабного лиха на всі штати
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп увів в суботу режим "масштабного лиха" (major disaster) у Вайомінгу. Про це повідомляє телеканал Fox News.

Вайомінг став останнім з 50 американських штатів, де діє це положення. За словами заступника прессекретаря президента Джадда Діра, вперше в історії країни "масштабне лихо" оголошено на всій її території.

Телеканал зазначає, що губернатор Вайомінга Марк Гордон офіційно звернувся до Трампа з проханням про введення режиму в штаті в четвер. На той момент там було зафіксовано понад 200 випадків зараження коронавірусів.

"Незважаючи на те, що Вайомінг не дійшов до таких жахливих ситуацій, як в деяких штатах, цей захід допоможе нам підготуватися і мобілізувати ресурси, коли вони нам будуть потрібні", - говорив Гордон.

За даними CNBC, режим "масштабного лиха" поширюється і на неінкорпоровані організовані території, тобто ті, де діє американська Конституція і затверджений Конгресом місцевий уряд: Віргінські острови США, Північні Маріанські острови, острів Гуам і Пуерто-Ріко. Єдина територія, яка не потрапила під дію положення - Американське Самоа.

Режим "масштабного лиха" по всій країні Трамп оголосив після того, як США вийшли на перше місце за кількістю смертей від COVID-19. Напередодні добова смертність від коронавірусу в Штатах вперше перевищила 2 тисячі осіб.

За даними американського університету Джона Хопкінса, в Сполучених Штатах зафіксовано 20 608 смертей через викликані коронавірусом ускладнення. Захворювання виявили у майже 530 тис. американців, понад 31 тис. з них видужали.

Найбільше смертельних випадків від коронавірусу в Нью-Йорку - понад 6 тис. У сусідньому з ним адміністративному окрузі Нассо 792, які загинули. У місті Уейн в Мічигані - 652 смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram