ГоловнаСвіт

Папа Римський провів Хресну ходу на порожній площі Святого Петра

Понтифіка супроводжували п'ятеро ув'язнених з Падуї і п'ятеро лікарів з медсестрами із Ватикану.

Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск здійснив Хресну ходу по майже порожній площі Святого Петра в Страсну п'ятницю, яку католицька і протестантська церкви цього року відзначали 10 квітня. Про це пише Deutsche Welle.

Зазвичай, ця процесія, в якій щорічно беруть участь тисячі паломників з усього світу, відбувається біля стін Колізею в Римі. Однак цього року понтифіка супроводжували тільки п'ятеро ув'язнених з в'язниці з італійського міста Падуя, яке сильно постраждало від епідемії коронавірусу, а також п'ятеро лікарів і медсестер з Ватикану.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Учасники процесії пройшли від обеліска в центрі площі до сходинок собору. Під час ходи були зачитані медитативні роздуми на тему страждань Христа.

Цього року вони були написані ув'язненими у в'язницях і сім'єю жінки, яка стала жертвою домашнього насильства, повідомили у Ватикані.

Фото: EPA/UPG

Після ходи Франциск не виголосив промову або молитву, як зазвичай, а всього кілька хвилин мовчки помолився. Так він вшанував пам'ять жертв пандемії коронавірусу.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, через коронавірус понтифіку довелося порушити давню традицію. 8 березня Папа Римський вперше провів недільну проповідь через відеотрансляцію

Як повідомлялося, Великодні богослужіння у Ватикані пройдуть без присутності віруючих.

Італія посідає перше місце за кількістю смертей від коронавірусу. Станом на 11 квітня в країні померли майже 19 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram