ГоловнаСвіт

Через коронавірус Папа Римський уперше провів недільну проповідь по відеотрансляції

Понтифіку довелося порушити вікову традицію.

Через коронавірус Папа Римський уперше провів недільну проповідь по відеотрансляції
Фото: EPA/UPG

Щоб уникнути розповсюдження коронавірусу, Папа Римський Франциск уперше звернувся з недільною проповіддю до вірян не з Апостольського палацу, а за допомогою інтернет-трансляції, повідомляє агентство Associated Press.

Проповідь понтифіка була записана в бібліотеці Ватикану і транслювалася на екран, встановлений на площі перед невеликою кількістю присутніх. Також її показали по телебаченню і на низці сайтів.

У проповіді Папа Римський висловив солідарність із тими, хто потерпає від коронавірусу: "Через молитву я близький до людей, які потерпають від нинішньої епідемії коронавірусу".

Понтифіку довелося порушити вікову традицію і вдатися до сучасних технологій через запит влади Італії. Традиційно по неділях Папа читає молитву з балкона на площі Святого Петра, де збираються десятки тисяч людей.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я Італії станом на 7 березня, в країні відомо про 5061 зараженого коронавірусом, більшість перебуває в Ломбардії - 3420. Від ускладнень, викликаних SARS-COV-2, в країні померли 233 людини. У зв’язку з епідемією Італія закрила на карантин до 3 квітня 15 провінцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram