ГоловнаСвіт

Прем'єр Чехії закликав Італію заборонити своїм громадянам відвідувати європейські країни

Більшість інфікованих у Чехії або повернулися з Італії, або контактували з тими, хто відвідав цю країну.

Прем'єр Чехії закликав Італію заборонити своїм громадянам відвідувати європейські країни
Андрей Бабиш
Фото: EPA/UPG

На тлі епідемії нового коронавірусу SARS-CoV-2 прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш закликав Італію заборонити її громадянам їздити Європою, передає Німецька хвиля.

"Італія повинна заборонити всім своїм громадянам виїжджати в Європу, тому що ми не можемо видати таке розпорядження в Шенгені", - заявив Бабіш на чеському телебаченні в неділю, 8 березня.

У Чехії на цей момент підтверджено 26 випадків зараження коронавірусом. Більшість інфікованих - особи, які або повернулися з Італії, або контактували з тими, хто відвідав цю країну.

Тим часом прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підписав новий указ в рамках боротьби зі спалахом коронавірусу в країні, який передбачає обмеження пересування в Ломбардії та ще 14 провінціях. Регіони буде закрито на в’їзд і виїзд щонайменше до 3 квітня.

Нагадаємо, у 2019 році в Чехії пройшла хвиля протестів проти прем’єра Бабіша. Мультимільярдера звинувачували в шахрайстві під час розподілу дотацій ЄС. Єврокомісія також звинуватила Бабіша в конфлікті інтересів при отриманні дотацій для його холдингу Agrofert.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram