ГоловнаСвіт

У Білорусі видужав перший пацієнт з коронавірусом

Перший із двох тестів показав негативний результат.

У Білорусі видужав перший пацієнт з коронавірусом
Фото: gkib.by

Міністерство охорони здоров'я Білорусі повідомило, що студент з Ірану, який був першим у країні пацієнтом з коронавірусом SARS-CoV-2, видужав.

Про це йдеться на сайті відомства.

У студента отримали перший негативний результат на наявність РНК коронавірусу. Для виписки необхідно пройти повторний тест, але вона вже запланована на кінець наступного тижня.

"Згідно з чинними у світі підходами до лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією, вони можуть бути виписані після 14 днів з моменту встановлення діагнозу та після 2 негативних лабораторних тестів", - ідеться в повідомленні.

За даними білоруського Міністерства охорони здоров'я, усі шість пацієнтів з лабораторно підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція", почуваються задовільно: ознак захворювання немає, температура тіла нормальна.

Нагадаємо, що 28 лютого Міністерство охорони здоров'я Білорусі повідомило про те, що в країні підтверджено перший випадок захворювання на коронавірус. Пацієнтом став іранський студент Білоруського національного технічного університету.

Разом зі студентом були госпіталізовані його дівчина, її батьки та сестра. Крім того, до лікарні потрапили 26 одногрупників хлопця та сім викладачів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram