ГоловнаСвіт

Італія закрила на карантин 15 провінцій

Регіони будуть закриті на в'їзд і виїзд щонайменше до 3 квітня.

Італія закрила на карантин 15 провінцій
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підписав новий указ у рамках боротьби зі спалахом коронавірусу в країні, який передбачає обмеження в пересуванні в Ломбардії і ще 14 провінціях. Про це пише Corriere della Sera.

Згідно з документом, в Італії з 8 березня по 3 квітня будуть закриті на в'їзд і виїзд: Ломбардія, Парма, П'яченца, Ріміні, Реджо-нель-Емілія, Модена, Пезаро, Урбіно, Падуя, Тревізо, Алессандрія, Вербано-Кузьо-Оссола, Новара, Верчеллі й Асті. У разі необхідності ці регіони зможуть перерозподілити пацієнтів між собою.

Таким чином, закриті "червоні зони", які були створені на початку спалаху коронавірусу в Італії, зникнуть. В'їзд і виїзд у ці провінції буде дозволений лише в разі надзвичайної ситуації.

Таким чином, за оцінкою видання, обмежувальні заходи торкнуться близько 10 млн осіб, або понад чверть усього населення Італії.

Крім того, в зазначених районах тимчасово закриються школи, університети, спортивні зали і музеї, будуть припинені релігійні церемонії. Ресторани і бари продовжать працювати лише за умови, що їх відвідувачі перебуватимуть один від одного на безпечній відстані - не менш ніж один метр.

Превентивні заходи введені на всій території країни. Так, в Італії закриються музеї і букмекерські контори, будуть скасовані масові заходи, в тому числі покази фільмів, вистави та спортивні змагання.

За словами Конте, вжиті заходи, хоч і "викличуть дискомфорт", необхідні в цей "момент відповідальності".

За інформацією Міністерства охорони здоров'я Італії на 7 березня, в країні відомо про 5061 заражених коронавірусом, більшість із них у Ломбардії - 3420. Від ускладнень, викликаних SARS-COV-2, в країні померли 233 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram