ГоловнаСвіт

Влада Італії продовжила карантин до 3 травня

Уже з 14 квітня в країні можуть відновити роботу магазини канцтоварів, книжкові магазини і магазини товарів для дітей.

Влада Італії продовжила карантин до 3 травня
Фото: EPA/UPG

Влада Італії вирішила продовжити обмежувальні заходи, введені по всій країні через поширення коронавірусу, до 3 травня, передає Інтерфакс-Україна.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

"Ми продовжимо обмежувальні заходи до 3 травня. Це складне, але необхідне рішення", - заявив Конте під час пресконференції.

Конте заявив, що вже з 14 квітня в Італії можуть відновити роботу магазини канцтоварів, книжкові магазини і магазини товарів для дітей, якщо вони забезпечать всі необхідні правила безпеки для відвідувачів.

Рішенню про продовження обмежувальних заходів в Італії передувала нарада в резиденції прем'єра - Палаццо Кіджі.

Конте заявив, що він сподівається, що з 3 травня Італія зможе перейти до відновлення активності, але зазначив, що все залежить від того, як проявлять себе італійці.

"Ми повинні і далі дотримуватися правил, навіть в ці святкові дні", - сказав Конте.

Італія ввела обмеження на пересування громадян на початку березня. В рамках заходів щодо боротьби з коронавірусом в Італії не працюють школи та університети, закриті ресторани, кафе і майже всі магазини, призупинено роботу музеїв, театрів і кінотеатрів.

Нагадаємо, всю територію Італії закрили на карантин з 10 березня. Напередодні введення обмежувальних заходів по всій країні в Італії налічувалося 7985 пацієнтів з коронавірусом. Кількість жертв коронавірусу в країні досягала 463.

За даними на момент публікації в Італії коронавірусом заразилися 147 577 осіб. 18 849 з них померли, 30 455 - одужали.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом в світі сягнула 1 млн 677 тис. 256 осіб. Жертвами COVID-19 стали 101 тис. 732 хворих, 372 тис. 428 - одужали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram