ГоловнаСвіт

Усю Італію закрили на карантин

Обмежувальні заходи набудуть чинності з 10 березня принаймні до кінця місяця.

Усю Італію закрили на карантин
Фото: EPA/UPG

Влада Італії ухвалила рішення закрити на карантин усю територію країни, скасувавши всі публічні заходи і закривши всі навчальні заклади до кінця березня.

Про це ввечері 9 березня на пресконференції заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Обмежувальні заходи набудуть чинності від ранку вівторка, 10 березня, і охоплять понад 60 мільйонів осіб по всій країні.

"Червоної зони не буде", - заявив Конте журналістам, маючи на увазі блокування районів на півночі країни. "Там буде Італія", - додав він.

Поряд з обмеженнями на поїздки школи й університети, які були закриті раніше, продовжать карантин до 3 квітня. Громадський транспорт працюватиме, однак Конте закликав громадян залишатися вдома.

"Ми припинимо освітню діяльність до 3 квітня на всьому півострові, включаючи острови", - заявив прем'єр-міністр увечері в понеділок.

Він зазначив, що також скасують усі спортивні змагання, закриють гірськолижні курорти, музеї, театри і кінотеатри, культурні центри.

Як пише ANSA, станом на вечір 9 березня в Італії налічують 7 985 пацієнтів з коронавірусом, що на 1 598 осіб більше, ніж напередодні. У той самий час 724 людей вилікувано, що на 102 більше, ніж напередодні, повідомив надзвичайний комісар Анджело Борреллі.

Кількість жертв коронавірусу в країні сягнула 463. За добу від COVID-19 померли ще 97 італійців. У реанімацію через коронавірус потрапили 733 пацієнти, що на 83 більше, ніж напередодні. Із них 440 перебувають у Ломбардії, де за день підтвердили ще 41 випадок SARS-CoV-2

Загалом у країні 4 316 пацієнтів із коронавірусом госпіталізовано, 2 936 інфікованих перебувають у домашніх умовах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram